Työni YADissa

YAD Youth Against Drugs on vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen nuorten ehkäisevän huumetyön yhdistys.

Viestintä kuuluu kaikille työntekijöille ja vapaaehtoisille: viestinnän tuotokset ovat aina enemmän tai vähemmän yhdessä ideoituja ja hiottuja. Tässä portfoliossa esitellyt työnäytteeni ovat siis kaikki yhteistyön hedelmiä, joissa oma osuuteni on pääsääntöisesti ollut pukea sisältö visuaaliseen muotoon tai viimeistellä jonkun alullepanema idea.

YADin viestintämateriaaleja toteuttavat minun lisäkseni vapaaehtoiset, harjoittelijat, työkokeilijat, muut työntekijät ja ulkopuolelta tilatut tekijät – portfoliossa esillä olevat työt ovat siis vain pieni osa YADin viestintämateriaaleista. Lisää YADin tuottamia materiaaleja löydät osoitteesta www.yad.fi.

Järjestöviestinnän (etenkin nuorten järjestössä) on hyvä olla moni-ilmeistä ja moniäänistä. Haasteena onkin viestinnän tehtävien ja työkalujen jako niin, että kaikille toiminnassa mukana oleville tarjoutuu mahdollisuus tehdä yhteistä asiaa näkyväksi. Viestinnän delegointi vaatii suunnitelmallisuutta ja yhdessä tekemisen meininkiä!

Tehtäväni käytännössä

Käytännössä tehtäviäni ovat viestinnän suunnittelu ja koordinointi, sekä painetun materiaalin ja verkkomateriaalin tuottaminen ja päivittäminen.

Painetuista materiaaleista työllistävin on neljä kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehti Yadilaisen kokoaminen ja taittaminen. Lisäksi YADin viestintään kuuluu olennaisena osana tietomateriaali (kuten esitteet ja oppaat) sekä nuorisoa puhutteleva materiaali (tarrat, pinssit, vesitatuoinnit, t-paidat, kangaskassit, kortsupakkaukset jne.).

Verkkoviestinnän saralla vastuualueisiini kuuluu someviestinnän koordinointi, 6 kertaa vuodessa ilmestyvän sähköisen uutiskirjeen toimittaminen (MailChimp), erilaisten kampanjoiden toteutus sekä verkkosivujen päivittäminen ja kehittäminen.

Kirjallisen viestinnän tehtäviini kuuluu oikoluku / tekstien editointi ja muokkaaminen eri tarpeisiin, tiedotteiden kirjoittaminen ja lähettäminen mediakanaviin, sekä artikkelien kirjoittaminen jäsenlehteen ja blogiin.

Voi siis sanoa, että työni on monipuolista ja vaihtelevaa!